1. Home
  2. Details

Details

date of check in
date of check out

Nowe menu Restauracji Gęś i Wino

18 september 2023

Jesień zagościła w naszej karcie menu Restauracji Gęś i Wino. Zachęcamy do spróbowania przepysznych nowości serwowanych przez naszych kucharzy na czele z Szefową Kuchni Marzeną Domagałą. 

W karcie pojawiło się aż 17 nowych pozycji, które smakują jesienią. Prawdziwym hitem są np. tajska zupa dyniowa lub krem z pieczonej śliwki. W sekcji "zupy" pojawiła się także ukochana przez wszystkich zalewajka. Przystawki są teraz w większości bezglutenowe i wegańskie. Nowością jest capraccio z gruszki z pesto z orzechów, gorgonzolą i oliwą orzechową, a także pieczona wegańska feta, podawana w towarzystwie ratatouille pomidorowego, papryki, oliwek i ziół prowansalskich. 

W daniach głównych godny polecenia jest młody kogut podawany z puree ziemniaczanym, borowikiem duszonym z rozmarynem i ogórkiem kompresowanym. Warto spróbować także górki cielęcej, która ma wybitne dodatki, puree z brokułu, warzywa z patelni i ragout grzybowe. A dla kochających wegańskie i bezglutenowe dania przygotowaliśmy makaron z cukinii po azjatycku z papryką, cebulą, ciecierzycą i czosnkiem. 

Warto też pochylić się na nową odsłoną naszej Kutowej szarpanej gęsiny. Teraz zamiast grillowanej polenty w tym daniu znajdziemy pyszną pszenną bułeczkę, która wyjątkowo komponuje się ze smakiem pysznego, gęsiego mięsa.

Ta odsłona karty to także przepyszne desery, które dodatkowo są bezglutenowe. Beza Pavlowa, beza pistacjowa czy gruszka duszona w winie to nasze propozycje na nadchodzącą jesień. Który najlepszy? Decyzja należy do naszych gości. 

Zapraszamy!

 

Look at the map
Newsletter

Zapisz się do newslettera aby być na bieżąco ze specjalnymi ofertami i atrakcyjnymi rabatami jakie przygotowujemy dla naszych czytelników.

This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close