Lokalne produkty i receptury
Szef kuchni Hotelu Prezydent szczególnie poleca wyborne dania z gęsiny, ryb oraz lokalnych grzybów, jagód i miodu. Warto skosztować także specjałów naszej hotelowej wędzarni przygotowywanych wg. starej, niezmiennej od pokoleń spalskiej receptury wędzenia peklowanego mięsa w olchowym dymie. Tak przygotowane potrawy są niezwykle delikatne, zaskakując naszych Gości głębią i intensywnością smaków i zapachów.
Bogata paleta dań i diet
Dla amatorów lżejszych smaków polecamy bardzo bogatą paletę tradycyjnych mięs, dania z makaronów oraz owoce morza. Na życzenie przygotujemy również dania bez laktozy i glutenu oraz dania wegetariańskie.
Menu dla najmłodszych
Nie zapomnieliśmy także o naszych najmłodszych Gościach. Specjalnie dla nich Szef Kuchni przygotował mniejsze porcje oraz przekrój przez wybór różnorodnych dań w Karcie Menu dla Dzieci. Co więcej, do dyspozycji rodziców oddajemy krzesełka do karmienia, kolorowe bezpieczne naczynia i sztućce, podgrzewacz do butelek czy jednorazowe śliniaczki.
Pyszne desery
Na deser nasz szef kuchni serwuje niebiańsko pyszne i wykwintne ciasta, lody i desery.
Alkohole z różnych stron świata
Restauracja Gęś i Wino, to doskonałe miejsce na aperitif, fantazyjny koktajl, kieliszek dobrego wina, koniaku czy whisky oraz na romantyczne lub biznesowe spotkanie. Tu można odpocząć nie tylko pijąc alkohol. Restauracja oferuje także aromatyczną kawę i herbatę oraz orzeźwiającą wodę mineralną.
Chcesz się przekonać jakie pyszne dania przygotował dla Ciebie nasz Mistrz Kuchni?
Po prostu przyjedź, skosztuj i naciesz swoje zmysły. Zapraszamy!