1. Strona główna
  2. Szczegóły aktualności

Szczegóły aktualności

Data
przyjazdu
Data
wyjazdu

Nowe menu Restauracji Gęś i Wino

18 września 2023

Jesień zagościła w naszej karcie menu Restauracji Gęś i Wino. Zachęcamy do spróbowania przepysznych nowości serwowanych przez naszych kucharzy na czele z Szefową Kuchni Marzeną Domagałą. 

W karcie pojawiło się aż 17 nowych pozycji, które smakują jesienią. Prawdziwym hitem są np. tajska zupa dyniowa lub krem z pieczonej śliwki. W sekcji "zupy" pojawiła się także ukochana przez wszystkich zalewajka. Przystawki są teraz w większości bezglutenowe i wegańskie. Nowością jest capraccio z gruszki z pesto z orzechów, gorgonzolą i oliwą orzechową, a także pieczona wegańska feta, podawana w towarzystwie ratatouille pomidorowego, papryki, oliwek i ziół prowansalskich. 

W daniach głównych godny polecenia jest młody kogut podawany z puree ziemniaczanym, borowikiem duszonym z rozmarynem i ogórkiem kompresowanym. Warto spróbować także górki cielęcej, która ma wybitne dodatki, puree z brokułu, warzywa z patelni i ragout grzybowe. A dla kochających wegańskie i bezglutenowe dania przygotowaliśmy makaron z cukinii po azjatycku z papryką, cebulą, ciecierzycą i czosnkiem. 

Warto też pochylić się na nową odsłoną naszej Kutowej szarpanej gęsiny. Teraz zamiast grillowanej polenty w tym daniu znajdziemy pyszną pszenną bułeczkę, która wyjątkowo komponuje się ze smakiem pysznego, gęsiego mięsa.

Ta odsłona karty to także przepyszne desery, które dodatkowo są bezglutenowe. Beza Pavlowa, beza pistacjowa czy gruszka duszona w winie to nasze propozycje na nadchodzącą jesień. Który najlepszy? Decyzja należy do naszych gości. 

Zapraszamy!

 

Zobacz na mapie
Newsletter

Zapisz się do newslettera aby być na bieżąco ze specjalnymi ofertami i atrakcyjnymi rabatami jakie przygotowujemy dla naszych czytelników.

Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania, w tym przetwarzania danych dotyczących aktywności użytkownika oraz personalizacji reklam, oraz możliwość zmian ustawień plików cookies, znajdują się w Polityce prywatności.
Klikając ZAAKCEPTUJ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez Hotel Prezydent Sp. z o.o., ul. mjr. Hubala 15 Spała, 97-215 , Inowłódz , Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach analitycznych i marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań, mierzenia ich skuteczności oraz przetwarzania danych użytkownika dla celów analitycznych). Zmiany ustawień plików cookies oraz szczegółowe preferencje dotyczące zgód możesz dokonać w ustawieniach.

Zarządzaj ustawieniami dotyczącymi prywatności
Niezbędne pliki cookies

Pliki cookies niezbędne do działania usług dostępnych na stronie internetowej, umożliwiające przeglądanie ofert lub dokonywanie rezerwacji, wspierające mechanizmy bezpieczeństwa, m.in.: uwierzytelnianie użytkowników i wykrywanie nadużyć. Te pliki są wymagane do prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Nie wymagają Twojej zgody.

Analityczne pliki cookies

Pliki cookies umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania przez użytkownika ze strony internetowej w celu optymalizacji jej funkcjonowania oraz dostosowania do oczekiwań użytkownika. Wyrażając zgodę na te pliki cookies, zgadzasz się na przetwarzanie danych dotyczących Twojej aktywności na stronie w celach analitycznych.

Marketingowe pliki cookies

Pliki cookies umożliwiające wyświetlanie użytkownikowi treści marketingowych dostosowanych do jego preferencji oraz kierowanie do niego powiadomień o ofertach marketingowych odpowiadających jego zainteresowaniom, obejmujących informacje dotyczące aktywności użytkownika, produktów i usług administratora strony i podmiotów trzecich. Zgoda na te pliki cookies oznacza, że Twoje dane mogą być używane do personalizacji reklam oraz analizy skuteczności naszych kampanii reklamowych.

Twoje preferencje nie zostały jeszcze zapisane